Hüseyin ABBAS kimdir?

Türk siyasetçi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. Tokat İmam-Hatip Okulu Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Müdür Baş Yardımcılığı, Sivas İmam Hatip Okulu Meslek Dersleri Öğretmenliği, TBMM 3.(XIV) ve 4.(XV) Dönem Tokat Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

11.10.2019 879

Tokat'ın eski adıyla Fenk, yeni adıyla Çat Kasabası'nda doğmuş, Ankara İlahiyat mezunu, imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmeni Hüseyin Abbas, öğrenci yetiştirmeyi kendine gaye edinmiş bir eğitimciydi. Köyüne Kur'an kursu yaptırmış, daha sonra burası imam hatip okuluna çevrilmiş, böylelikle onun en büyük sevdalarından biri hayata geçirilmiş bir eğitim sevdalısıydı. Tokat merkezde bulunan imam hatip lisesinin yapılmasında en büyük emek sahiplerinden biri de Hüseyin Abbas'tır.

Ders çıkışlarında, tatillerde eşeğe binerek köy köy dolaşıp okul için ne verirlerse toplayarak taş üstüne taş koymayı kendine gaye edinerek okulun yapımını sağlamıştır. İlk başlarda bir vakıf ya da dernek olmadan gönüllü bir şekilde bu çalışmaları yürüten Abbas, daha sonra kurulan vakıf ve dernekler aracılığıyla da çalışmalarını sürdürmüştür.11-10-2019